Педіатричне відділення №1 у Тернополі: умови та графік роботи (Відео)

Фото Файне місто

Щодня у педіатричному відділенні №1, яке розташоване на вулиці Федьковича,16 у Тернополі, працюють 12 лікарів. Кожен із них має право укласти 900 договорів-декларацій, на основі яких в подальшому здійснює прийом дітей. Загалом у відділенні обслуговують до 10 тисяч населення.

“У нас обслуговуються діти не лише з обласного центру. Тут надають допомогу всім неповнолітнім, які задекларовані до лікарів. Якщо лікар набрав вже 900 дітей, то інші лікарі, які ще не мають такої кількості декларацій, можуть добирати пацієнтів. Коли неповнолітньому пацієнту виповнюється 18 років – він вибуває, а на його місце медик може задекларувати іншу дитину”, – розповідає завідувач педіатричного відділення №1 у Тернополі Людмила Мельничук.

Умови роботи педіатричного відділення №1 такі ж, як дитячої поліклініки загалом. При вході в медичний заклад здійснюється температурний скринінг. Реєстратура у відділенні працює з 8:00 години ранку до 20:00 вечора.

“Медсестри на першому поверсі вимірюють температуру всім відвідувачам і працівникам поліклініки та обробляють дезинфікуючими засобами руки. Заходять люди через одні двері, а виходять іншими. Реєстратура працює 12 годин. Тут позмінно працюють два реєстратори – один до обіду, інший опісля”, – розповідає Людмила Дмитрівна.

Записатися на прийом до лікаря батьки дітей мають можливість за допомогою телефону, онлайн або ж прийти особисто. Як повідомили у медичному закладі, на сьогодні більшість батьків обирає варіант онлайн-запису.

“Це вигідно і зручно. Записавшись на певну годину, батьки вже не стоять у черзі, не витрачають часу на очікування під кабінетами та не контактують з хворими. Це дуже зручно – підійти на конкретну годину та отримати послугу чи допомогу”, – каже Людмила Мельничук.

“Зараз медичний огляд пацієнта проводиться за попереднім записом. Через це немає багато дітей у коридорі, немає скупчень. Це зручно як батькам, так і нам , бо немає одразу багато дітей. Працювати стало набагто легше. Якщо виникають певні затримки – ми завжди можемо про це повідомити батьків”, – додає дільничний лікар-педіатр Наталія Вовкун.

Більш детально про роботу педіатричного відділення – дивіться у нашому відео-матеріалі.

Exit mobile version