У тернопільському музеї діє виставка до Дня Збройних сил України (Фото)

Фото: Тернопільський обласний краєзнавчий музей

До Дня Збройних сил України у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї розгорнули виставку із фондових матеріалів. Відвідувачам пропонують глянути на оригінальні речі, які привезли з зони бойових дій російсько-української війни бійці різних військових підрозділів. Про це пише Файне місто з посиланням на Фейсбук-сторінку музею.

Вагому частину цих речей передав для музею Олег Захарків, молодшим лейтенантом 24-ї окремої механізованої бригади ім. короля Данила. Раніше. Захисник працював на різних державних посадах в нашому краї, зокрема очолював Бережанську районну адміністрацію. Зараз він бореться з окупантами у лавах українського війcька.

Фото: Тернопільський обласний краєзнавчий музей

Серед речей, які передав Олег, є: пластиковий футляр для перенесення боєприпаsів від шведського гранатоmета «Carl Gustav»; польовий перископ, виготовлений методом 3d- друку; добовий повсякденний польовий набір продуктів Збройних сил України; добовий сухий харчовий пайок зразка країн НАТО (виробництва Канади); гільзи від набоїv різних систем та інше.

Дерев’яні ящики для зберігання артилерійських та стрілецьких набоїв передав Віталій Ветлінський, боєць 44-ї окремої артилерійської бригади ім. гетьмана Данила Апостола.

Фото: Тернопільський обласний краєзнавчий музей

Сержант 105-ї окремої бригади територіальної оборони ЗСУ Богдан Брич, колишній сільський голова Гаїв Шевченківських, подарував для музею сувенір «Тризуб», який власноруч виготовив військовий Назар Кіт (псевдо «Князь»), боєць 83-го батальйону 105-ї окремої бригади територіальної оборони ЗСУ (композиція створена на дерев’яному зрізі із гільз від вистрілених у ворога кyль), а також крило ворожого безпілотника, збитого в районі Куп’янська Харківської області.

Фото: Тернопільський обласний краєзнавчий музей

Також на виставці є металеві та пластикові контейнери для транспортування артилерійських снарядів калібром 155 мм до легендарних гармаt М 777.

Особливу увагу привертає величезний уламок ворожої ракети вагою 20 кілограм, знайдений поблизу московсько-українського кордону в Сумській області і переданий у музей воїном 105-ї окремої бригади територіальної оборони Валентином Стадницьким.

Читайте також: Сергій Надал: 2023 рік показав, яким сильним є дух Перемоги українців! Як багато для перемоги роблять тернополяни! 

Exit mobile version