У Тернопільській громаді чистили дороги від снігу

Фото: ТМР

З метою належного утримання міста та попередження аварійних ситуацій на дорогах, у Тернопільській громаді працювала снігоочисна техніка. Також підрядники враховували інформацію про ускладнення погодних умов. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську міську раду.

До прибирання вулиць міста та населених пунктів громади залучили 25 одиниць снігоочисної техніки. Здійснювалося механізоване посипання проїжджих частин і тротуарів, підмітання пішохідних ділянок від снігу, а також оброблення проїзних частин соляною ропою.

18 одиниць снігоочисної техніки працювало у центральній частині міста та мікрорайоні Новий Світ, масивах «Сонячний» і «Східний», Промисловому районі і районі Старого Парку, Березовиці, Кутківцях, Пронятині, а також на Об’їзній дорозі Тернополя та у селах міської територіальної громади. Роботи здійснює підрядна організація ТзОВ «Техно-Буд-Центр». У мікрорайоні «Дружба» працювало, цієї ночі, сім одиниць спецтехінки ТМШРБ «Міськшляхрембуд». Зокрема, проведено механізоване посипання піскорозкидачами, оброблення проїзних частин соляною ропою, прогортання і підмітання щітками тротуарів, — доповідають в міськраді.

Впродовж сьогоднішнього дня спеціалізована техніка продовжуватиме працювати на вулицях Тернополя та сіл громади. У зв’язку з цим тернополян просять не залишати приватний транспорт на узбіччі доріг, щоб він не заважав роботі снігоочисної техніки.

За прибирання прибудинкових територій і міжквартальних проїздів відповідальні управителі житлового фонду в місті. Тож належне очищення дворів і проїздів мають забезпечити представники управительських компаній та ОСББ.

Контроль за належним утриманням взимку дворів, міжквартальних проїздів, доріг та прилеглих територій до об’єктів господарювання здійснює муніципальна інспекція Тернопільської міської ради. Тож фото з адресами, де неналежно прибирають сніг, мешканці Тернополя можуть надсилати на Viber муніципальної інспекції за номером – 067 447 32 78.

Дізнатись, яка саме компанія чи ОСББ відповідальні за зимове утримання того чи іншого двору або проїзду у Тернополі, можна, переглянувши Інтерактивну карту прибирання міста у зимовий період (карта постійно оновлюється).

Читайте також: Морозняну погоду зі снігом і вітром прогнозують на Тернопільщині цього тижня

Exit mobile version