На Тернопільщині судили керівника ветлікарні за корупцію

Ілюстративне фото з мережі Інтернет

Керівника лікарні ветеринарної медицини, щодо якого склали 52 адмінпротоколи, притягнули до відповідальності за корупцію. Тернопільський апеляційний суд залишив без змін рішення Козівського районного суду. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську обласну прокуратуру.

За даними слідства, начальник Козівської районної державної лікарні ветеринарної медицини перевищував повноваження упродовж 2021-2022 років. Керівник підписував та подавав начальнику ГУ Держпродспоживслужби Тернопільщини пропозиції про встановлення та виплату собі премії та надбавки за складність та напруженість в роботі, в яких самостійно визначав їх конкретний відсотковий розмір.

Національне агентство з питань запобігання корупції у відповідних рекомендаціях наголошує, що особа не може обєктивно оцінити власну роботу при внесенні пропозицій щодо розміру премій чи надбавки, між її приватним інтересом та службовими повноваженнями виникає суперечність, яка впливає на об’єктивність при вчиненні зазначених дій, що є реальним конфліктом інтересів, – роз’яснили у прокуратурі.

Щодо начальника ветлікарні склали 52 протоколи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією. Рішенням районного суду на нього наклали штраф у розмірі 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте також: На Тернопільщині рятувальники діставали постраждалого водія з понівеченого авто (Фото)

Exit mobile version