Переселенка з Луганщини стала далекобійницею у Тернополі (Відео)

Скріншот з відео Файного міста

Ельвіра Лапко – волонтерка, яка з Луганщини переїхала на Тернопільщину. Зараз вона працює далекобійницею. Як їй вдається поєднувати роботу та активну громадську діяльність – далі у матеріалі Файного міста.

Я сама з Рубіжного Луганської області. У рідному місті я була підприємицею. У нас був сімейний бізнес – магазин, але зараз нічого не має. Вдкривати новий бізнес на Тернопільщині ще не планую, адже громадська діяльність займає дуже багато часу, тому зараз зробити новий бізнес трохи нереально, – ділиться Ельвіра.

Жінка розповіла, що спочатку після переїзду до Тернополя працювала на АЗС. Вона щиро дякує колегам, які не тільки підтримували її, а й навчили краще оволодіти українсько. мовою.

Близько 6000 людям допомагає громадська організація, яку відкрила Ельвіра Лапко

У 2015 році ми відкрили громадську організацію «Майбутнє України м. Рубіжне”. Тоді ми допомагали військовим, надавали юридичну допомогу тощо. Зараз ми працюємо в Тернополі. Ми вдячні за співпрацю і за те, як нас тут прийняли. В такий час, коли в країні йде війна, залишитися без нічого дуже важко. Ми знаємо цьому ціну, тому не здаємось, йдемо вперед до перемоги. Ми допомагаємо військовим, переселенцям і навіть деяким тернополянам, – розповідає Ельвіра.

Волонтерка ділиться, що коли людина приходить до хабу, значить їй треба допомогти. На постійній основі в них є 3000 людей, але люди активно від’їжджають та приїжджають, тому загалом налічується близько 6000 людей.

Сьогодні Ельвіра ще й далекобійниця

Можливо, це не жіноча професія, але я завжди згадую наших хлопців, які в окопах, холоді, і думаю: «В сенсі тобі важко? Збирайся!», – і так я себе підтримую, – зізнається волонтерка.

Віра каже, що це незвично і цікаво бувати в різних країних.

Це ніби як квест – коли ти кожен день в різних містах чи навіть країнах, – поділилась далекобійниця.

Детальніше історію Віри Лапко дивіться у відео.

Читайте також: Військові капелани ЗСУ пройшли підготовку на базі США у Німеччині

Exit mobile version