Коли встановлять новорічну ялинку у Тернополі?

Фото ілюстративне // Джерело: Тернопільська міська рада

Цього року в Тернополі таки встановлять головну новорічну ялинку. Це буде новорічне дерево, яке придбали ще в 2011 році, та ілюмінація для нього. Ялинку прикрасять патріотичними іграшками. Про це Файному місту повідомив директор комунального підприємства “Тернопільміськсвітло” Олег Лехіцький.

Директор розповів, що встановлення новорічної ялинки розпочнеться в понеділок, 27 листопада, на Театральному майдані. Засвітити її планують до Дня святого Миколая, 6 грудня.

Висота головної новорічної ялинки Тернополя становитиме 18,5 метрів. Дерево прикрасять новорічними іграшками, які раніше закупили. Також будуть патріотичні прикраси, що власноруч роблять тернопільські школярі. Навколо ялинки встановлять декорації, які розставляли і минулих років.

Олег Лехіцький зазначив, що освічуватися буде тільки головна ялинка та дві арки на вулиці Чорновола у напрямку фонтану “Кульбаба”. Решти 3D-ілюмінацій, які минулих разів кріпили до драмтеатру та розтягували від ялинки над Театральним майданом, цьогоріч не буде. Витрати на електроенергію погодилися оплатити підприємці Тернополя.

Також директор комунального підприємства додав, що цьогоріч традиційно буде Різдвяна шопка та Резиденція Святого Миколая. 

Наша журналістка дізналася, де увесь цей час зберігали новорічну ялинку та як її будуть встановлювати. Детальніше – у записі прямої трансляції.

Нагадаємо, ми раніше проводили опитування серед тернополян, як вони ставляться до влаштування новорічної ялинки у місті.

До слова, з 4 грудня у Тернополі стартує продаж живих новорічних ялинок. У мерії узгодили список офіційних адрес, де можна буде купити святкові дерева. 

Більше: Де у Тернополі продаватимуть новорічні ялинки: список адрес

Exit mobile version