Дорожники завершують ремонт аварійного шляхопроводу біля Тернополя (Фото)

Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області

Наближується до завершення ремонт споруди на 1 кілометрі траси Р-41 Обхід Тернополя. Лівий проїзд там вкрили водонепроникною мембраною. Про це пише Файне місто з посиланням на Службу відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області.

У Службі пояснюють, що гідроізоляція захистить проїзну частину шляхопроводу через залізничну колію від проникнення та шкідливого впливу води, хімічно агресивних рідин, стічних вод тощо. Також вона забезпечить надійну експлуатацію та підвищить довговічність мосту. Спеціальне покриття мостобудівники нанесли в 3 шари.

Таку ж тришарову гідроізоляцію влаштуютьна правій частині мосту, коли там розпочнуться ремонтні роботи.

42-метровий аварійний шляхопровід біля ТРЦ «Подоляни» на трасі Р-41 Обхід Тернополя ремонтують через високий ризик руйнування та численні пошкодження споруди. Ремонтні роботи проводять за кошти Європейського інвестиційного банку.

Р-41 Обхід Тернополя належить до доріг з високою інтенсивністю руху Тернопільської області. Це єдина дорога в обхід міста Тернопіль, адже діюча об’їзна перебуває на балансі міста та з роками трансформувалася у звичайну вулицю зі щільною забудовою, великою кількістю перехресть, світлофорів і пішохідних переходів, — пояснюють у Службі відновлення.

Траса Р-41 забезпечує зв’язок між дорогами міжнародного значення: М-30 Стрий – Умань – Дніпро – Ізварине, М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська і М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече, а відповідно транзит оборонних, гуманітарних, комерційних вантажів в обхід Тернополя.

Читайте також: На Тернопільщині ремонтують аварійний міст (Фото)

Exit mobile version