На Тернопільщині викрили ще один канал нелегального переправлення чоловіків через кордон (Фото)

Фото: Тернопільська обласна прокуратура

На Тернопільщині викрили організовану групу з 4 осіб, які переправляли ухилянтів за кордон. За свої “послуги” вони брали 8 000 доларів США. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську обласну прокуратуру.

За даними слідства, працівники транспортного товариства підшуковували на території України військовозобов’язаних чоловіків, які бажають уникнути призову на військову службу. Вона вносили дані ухилянтів у систему «Шлях» як водіїв транспортних засобів. Надалі чоловіки змогли безперешкодно виїхати за межі України.

Фото: Тернопільська обласна прокуратура

Упродовж 2023 року такою схемою виїзду скористались щонайменше 20 осіб. Грошова винагорода за цю «послугу» становила 8 000 доларів США з однієї людини.

Під час санкціонованих обшуків на території Тернопільської, Львівської та Київської областей у фігурантів справи вилучили 3 автомобілі, понад 100 тис доларів США, мобільні телефони, чорнові записи й документи, комп’ютерну техніку.

Фото: Тернопільська обласна прокуратура

Правоохоронці вже повідомили про підозру організатору та 1 учаснику групи (ч. 3 ст. 332 КК України). Станом на 23 листопада вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим особам, причетним до незаконного переправлення військовозобов’язаних через кордон. Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП, за оперативного супроводу працівників Управління СБУ й УСР в Тернопільській області.

Читайте також: Майже 80 000 гривень віддала жителька Тернопільщини шахраєві, який представився її племінником-військовим 

Exit mobile version