У Києві відкрили фотовиставку тернопільського воєнкора Віктора Гурняка (Фото)

Віктор Гурняк / Фото: ІМІ

До десятої річниці Революції гідності в Києві відкрили виставку фотографа, пластуна, військового, Героя України Віктора Гурняка. Вона має назву “Від Майдану до війни”. Про це пише Файне місто з посиланням на Інститут Масової Інформації.

Відкриття виставки відбулось вчора, 21 листопада, у київському просторі Українського ПЕН. До нього долучилися рідні, друзі, колеги і побратими Віктора.

Експозиція містить фото, які зробив Віктор під час Революції Гідності, служби у війську, а також кадри із його приватного життя. Загалом це понад 30 фоторобіт.

Ми хочемо, щоби памʼять про Віктора жила у наших серцях, а його роботи розповідали людям про силу та відважність українців, саме тому ми організовуємо цю виставку в нашому просторі, — розповідають на сторінці простору.

Раніше роботи Віктора Гурняка були розміщені на виставках у Польщі, Естонії та Німеччині. Зокрема, 10 грудня 2014 року в Європарламенті відкрили фотовиставку з майже півсотні світлин із лінії фронту і визволених та окупованих міст зі сходу України “Донбас: війна та мир”. У 2015 році в Українському національному музеї в Чикаго (США) працювала фотовиставка авторських робіт “Віктор Гурняк: дорога з Майдану”.

Переглянути світлини всиатвки “Від Майдану до війни” можуть всі охочі з 21 листопада по 30 грудня.

Довідка

Віктор Петрович Гурняк народився 8 червня 1987 року в селі Гордниця на Гусятинщині. Був активістом і фотографом на Майдані у 2013-2014 роках. Влітку 2014-го добровільно вступив до 24-го батальйону територіальної оборони “Айдар”. 19 жовтня 2014 року Віктор загинув на Луганщині 19 жовтня 2014 року під час ворожого обстрілу. У нього залишилась дружина та донька Юстина.

Читайте також: Меморіальні таблиці двом захисникам відкрили у Тернополі (Фото/Відео) 

Exit mobile version