У храмі на Тернопільщині облаштували соціальну пральню (Фото)

Фото: Теребовлянська міська рада

Днями в Теребовлі відбулося офіційне відкриття соціальної пральні “Чисто-та”. Там обслуговуватимуть одиноких пенсіонерів, переселенців та важкохворих людей. Про це пише Файне місто з посиланням на Теребовлянську міську раду.

Парафія Зіслання Святого Духа м.Теребовля стала переможцем міні-гранту в рамках проєкту «Розвиток соціального служіння для згуртування громад для підтримки ВПО та вразливих груп на парафіяльному рівні», тож пральню відкрили на території храму.

Волонтери промоніторили ситуацію в громаді, склали карту потреб та визначили вразливі категорії населення. Вони дійшли до висновку, що на даний час є потреба в соціальній пральні. Подібну ініціативу в громаді організували вперше. Оскільки на Теребовлянщині є багато важкохворих людей, які потребують такої послуги і не можуть везти одяг у Тернопіль чи Чортків, то вирішили облаштувати пральню в місті.

На сьогодні соціальна пральня – це дуже актуальна послуга. Бо люди з небезпечних регіонів країни приїжджають до нашої громади майже без нічого, лише з деякими особистими речами. І часто купити пральну машинку для себе такі люди не мають можливості. Окрім того, скористатися пральнею можуть, окрім вимушених переселенців, жителі територіальної громади, які потребують допомоги, — зазначив міський голова Теребовлі Олег Продан.

Реалізували проєкт за підтримки благодійного фонду «Карітас-Тернопіль».

Читайте також: Салон краси, уроки іноземних мов та в’язання одягу для захисників – розклад занять для тернопільських пенсіонерів 

Exit mobile version