Про ожеледицю та туман цих вихідних попереджають синоптики мешканців Тернопільщини

Ілюстративне фото з мережі Інтернет

Цих вихідних синоптики прогнозують на Тернопільщині несприятливі погодні умови. Мешканці міста та області мають бути готовими до туману, мокрого снігу, ожеледиці та низьких температурних показників. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільський обласний центр з гідрометеорології.

Такі погодні умови синоптики пояснюють переміщенням циклону та його атмосферних фронтів з Балканського півострова на Чорне море та надходженням холодної повітряної маси з північних широт в його тилову частину. Відтак вони можуть ускладнювати роботу об’єктів енергетики, зв’язку, комунальних служб та порушувати рух транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць.

18 листопада:
Хмарно. Опади (переважно у вигляді дощу та мокрого снігу). На дорогах ожеледиця. Вночі та вранці слабкий туман. Вітер східний, 7 – 12 м/с. Температура впродовж доби від 2° морозу до 3° тепла.
Попередження про метеорологічні явища:
Область, місто: 18 листопада на дорогах ожеледиця.(І рівень небезпечності, жовтий – НМЯ І).

19 листопада:
Хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер північно – східний, 5 – 10 м/с. Температура впродовж доби від 4° морозу до 1° тепла.

20 листопада:
Хмарно. Опади (переважно у вигляді дощу та мокрого снігу). Вночі та вранці на дорогах ожеледиця. Вітер південний, 5 – 10 м/с. Температура вночі від 4° морозу до 1° тепла, вдень 0 – 5° тепла.

Читайте також: ДТП з автобусами та автомобілем трапилось на Тернопільщині

Exit mobile version