Антикорупційна прокуратура вимагає змінити запобіжний захід Михайлу Головку

Михайло Головко // Фото: Zaxid.net

Спеціалізована антикорупційна прокуратура вимагає змінити запобіжний захід голові Тернопільської облради Михайлу Головку. Прокурор звернувся до суду із відповідним клопотанням. Про це пише Файне місто з посиланням на пресслужбу САП.

Як йдеться у повідомленні, підозрюваний неодноразово порушував обов’язки, покладені на нього слідчим суддею після внесення застави. Крім того, неявка Головка у судове засідання 25 жовтня призвела до того, що строк дії процесуальних обов’язків сплив, оскільки без присутності підозрюваного неможливо проводити судовий розгляд та розглядати клопотання.

Зважаючи на це, прокурор наполягає на застосуванні до Михайла більш суворого запобіжного заходу – триманні під вартою, а також стягненні в дохід держави застави, яку було внесено за указаного підозрюваного – понад 805 тис. грн.

Про результати розгляду указаного клопотання повідомимо додатково.

Нагадаємо, 26 червня голові Тернопільської обласної ради та двом заступникам голови Тернопільської обласної військової адміністрації повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368 КК України.

Більше: НАБУ офіційно підтвердило затримання голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка

Нещодавно на засіданні чергової сесії облради Михайла головка звільнили з посади.

Більше: Михайла Головка звільнили з посади голови облради: результати голосування (НАЖИВО/Фото)

Однак згодом він подав позов до суду.

Більше: Михайло Головко подав позов до суду щодо рішення про звільнення

Довідка

Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Exit mobile version