На Тернопільщині загинули 22 людей у пожежах

Фото ілюстративне// Світлина з мережі Інтернет

З початку 2023 року в Тернопільській області сталися 967 пожеж, у яких загинули 22 людей. Рятувальники б’ють на сполох, адже найчастіше вогонь забирає людські життя у приватному секторі. Про це пише Файне місто з посиланням на ГУ ДСНС Тернопільщини.

За даними управління, у цих пожежах також постраждали 38 людей, 8 осіб вдалося врятувати, з них 2 дітей. Більшість пожеж стались в житловому секторі. Лише за останні два дні на пожежах загинули двоє людей.

Зокрема, 7 листопада пожежа спалахнула в приватному житловому будинку в с. Бережанка Лановецької громади Кременецького району. Там померла власниця помешкання.

Наступного дня, 8 листопада, під час гасіння пожежі приватного житлового будинку в с. Бариш Бучацької ТГ Чортківського району рятувальники знайшли тіло, ймовірно, власника будинку. Обставини виникнення обох надзвичайних подій встановлюються.

Через що найчастіше стаються пожежі на Тернопільщині

Як йдеться у повідомленні служби порятунку, відповідей на питання, чому в оселях громадян виникають пожежі, може бути чимало. Найпоширеніші фактори, які щорічно призводять до пожеж у житловому секторі:

В свою чергу, захаращеність приміщень та виходів з них, використання в приміщеннях конструкцій, дверей, меблів, килимів із горючих матеріалів, наявність ґрат на вікнах і дверях, розміщення помешкань на верхніх поверхах, відсутність запасного виходу з будівлі – сприяють швидшому поширенню пожежі та збільшенню збитків. Як підсумок, – знищене майно, що накопичувалося роками, травмування, а то й зовсім трагічний фінал – загибель людей.

Читайте також: На Тернопільщині жінка вилила фекалії на поліцейських

Exit mobile version