“Я вважаю вас проектом кремля”, – тернопільська “Пташка” про Ірину Фаріон

Тернопільська “Пташка” Катерина Поліщук відреагувала на скандальні заяви Ірини Фаріон. Тоді вона публічно заявила, що не вважає українцями наших воїнів, які спілкуються на фронті російською мовою. Про це пише Файне місто з посиланням на Фейсбук-сторінку парамедикині.

Катерина у своєму дописі засудила Фаріон і назвала її “проектом кремля”.

Мій свідомий вибір – розмовляти українською не залежно від обставин. Але заяви подібних пані фУріон викликають не бажання просувати українську, а лише сказати і це моя позиція: пані фУріон, забрудніть руки священною українською землею, смердючим порохом і лайном, в якому доводиться вже десятий рік воювати кожному з нас. проведіть тут хоча б добу, перш ніж називати себе патріоткою. ваші слова не вартують і ламаного гроша, якою б мовою вони були. Ваша позиція не проукраїнська і я вважаю вас проектом кремля. Ви – ворог, що просуває отруйні гидкі норативи. Ваша позиція і вислови – лайно. Це говорить вам та, яка в полоні розмовляла Українською. Це говорить та, що захищає Україну три роки пліч-о-пліч з Героями які розмовляють українською, російською, грузинською, білоруською, польською, десятками діалектів, англійською та десятком інших мов та говірок. Обовʼязково перевірте мій допис на наявність помилок. І назвіть мене не патріоткою. І ще. Знаєте що, пані фУріон, заверните свою позицию в мусорный пакетик, прицепите на палочку и идите в сраку, – звернулася парамедикиня.

Фаріон назвала азовців “збродом” через російську мову, українці обурилися

Нагадаємо, українська мовознавиця, докторка філологічних наук та екс-нардепка Ірина Фаріон відзначилася скандальними докорами воїнам полку “Азов”, які розмовляють російською мовою. 

Я категорично цього (російської мови серед військових ЗСУ – ред.) не приймаю. У мене запитання до них: що вам, хлопці, заважає, коли ви такі моцні? І ви дуже розумні. Що вам заважає виконувати 29 статтю закону про Збройні сили України. Ви, хлопці, знаєте, що таке дисципліна в армії? Якщо в армії немає дисципліни, то немає армії, це зброд тоді, – сказала Фаріон у програмі “Рандеву з Яніною Соколовою”.

Думку Фаріон засудили чимало громадських активістів, блогерів та військових, які перебувають на фронті. Також заступник голови Комітету Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки нардеп Єгор Чернєв закликав СБУ перевірити скандальні висловлювання Фаріон, яка образила українських захисників.

Ірина Фаріон публічно заявила, що не вважає українцями тих наших воїнів, які спілкуються на фронті російською мовою. Цим блюзнірством, як на мене, вона поставила знак рівності між окупантами та тими, хто жертвує своїм життям, боронячи Україну. На моє переконання ця особа вже тривалий час цілеспрямовано та системно працює на розкол суспільства та розпалювання ворожнечі між українцями. Особливо підозрілою для мене така діяльність є в контексті радянського минулого Ірини Фаріон, – написав він у Facebook.

Нардеп зазначив, що під час війни такі її дії є особливо небезпечними і становлять загрозу національній безпеці України.

Читайте також: Правоохоронці шукають очевидців ДТП з потерпілими в Тернополі (Фото)

Exit mobile version