Гепатит А виявили на Тернопільщині

Фото: мережа Інтернет

За інформацією Тернопільського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, на Тернопільщині виявили гепатит А. Про це пише Файне місто з посиланням на обласну військову адміністрацію.

Як йдеться у повідомленні, хворобу виявили сьогодні, 3 листопада, у жительки однієї з громад Тернопільщини. Гепатит А лабораторно підтверджено. Пацієнтку госпіталізували в інфекційне відділення однієї з лікарень Тернопільщини.

Наразі триває епідеміологічне розслідування, проводяться відбори біоматеріалу контактних осіб та із зовнішнього середовища.

Ситуація в Україні

Тернопільська область – третій регіон, де наразі виявили випадок захворювання на гепатит А за останній час. До цього подібні випадки зафіксували спочатку на Вінниччині, а потім – і на Прикарпатті. 

На Вінниччині станом на вечір 2 листопада кількість випадків захворювання на вірусний гепатит А зросла до 268, у лікарнях залишаються 92 пацієнти. Про це повідомляє ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

Згідно з наведеними даними, за добу зафіксовано 14 нових випадків захворювання, загальна їх кількість на вечір четверга сягнула 268. Із них лабораторно підтверджені 233 випадки, 92 людини перебувають на стаціонарному лікуванні, 107 виписані.

Спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію природного характеру обласного рівня. 

Як зазначили в Івано-Франківській ОВА, наразі на стаціонарному лікуванні з гепатитом А перебувають 8 людей, серед них – 3 дітей, їхній стан – середньої тяжкості. Люди почали хворіти ще з середини жовтня. Усі згадані випадки – поодинокі і наразі не встановлено між ними зв’язку. Тож про спалах не йдеться. Ситуація контрольована.

Читайте також: В останню путь провели 23-річного воїна Анатолія Карпа з Тернопільщини (Фото)

Exit mobile version