У Тернополі презентували проєкт «Місто без бар’єрів» (Фото)

Фото: Тернопільська міська рада

У четвер, 2 листопада, у Центрі науки відбулася презентація та обговорення проєкту «Тернопіль – місто без бар’єрів». Під час заходу обговорили Концепцію зі створення безбар’єрного середовища для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп у громаді. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську міську раду.

Фото: Тернопільська міська рада

Участь у заході взяли міський голова Сергій Надал, секретар міської ради Ігор Гірчак, представники громадських організацій.

Для нас надзвичайно важливо зробити так, щоб Тернопіль став комфортним і безпечним для проживання усіх категорій громадян. Тому є пропозиція реалізувати проєкт «Місто без бар’єрів», – зазначає Сергій Надал. – Перед втіленням цього проєкту було зібрано пропозиції від тернополян щодо місць, де на їхню думку, є найбільш проблемні ділянки. За результатами опитування, з метою створення безбар’єрності, проводитимуться роботи з пониження бордюрів на 15 локаціях до кінця цього року. Однак ми хочемо розв’язати питання не лише тротуарів та пішохідних переходів. Заплановано, що програма безбар’єрності поширюватиметься і на об’єкти благоустрою, громадський транспорт, пандуси до адмінбудівель та до житлових будинків.
Фото: Тернопільська міська рада

За результатами обговорення програма буде доопрацьована та після внесених поправок оприлюднена на сайті міської ради. Тож усі охочі зможуть ознайомитись та висловити свої пропозиції щодо покращення нашого міста.

Читайте також:

Фото: Тернопільська міська рада
Фото: Тернопільська міська рада
Exit mobile version