Топові туристичні місця у Тернопільській області

Пригоди та подорожі – це саме те, що робить життя сучасної людини цікавим та незабутнім. Деякі пригоди недорогі, цікаві та захоплюючі, вони запам’ятаються на все життя. Іноді людині достатньо вирушити до сусідньої області в Україні чи відвідати якусь одну визначну пам’ятку. Якщо все-таки захочеться організувати щось у форматі внутрішнього туризму, слід звернути увагу на Тернопільську область.

Це місце з унікальними пам’ятками, де багато століть тому існувала одна культура, потім друга, а потім третя та четверта. Все це відбивалося на архітектурі, способі життя людей та їхньому побуті. У наш час не важко купити білети на потяг і відвідати ті чи інші пам’ятки. Тим більше, область невелика і за кілька днів її можна повністю об’їздити, оцінивши історію минулих літ.

Пам’ятки архітектури

Тернопільська область славиться своїми унікальними замками, що збереглися до нашого часу. Одним із ключових є Збаразький замок, який носить ім’я одного зі своїх засновників – князів Збаразьких. Його збудували на горі, а навколо розташували рови та укріплені конструкції. Архітектор вибрав як основу стиль Ренесансу. Є два поверхи, і сьогодні там розташовані тематичні композиції.

У місті Вишневець розташований палац Вишневецьких. Ця будова належала останньому представнику з однойменного роду. У князя не було спадкоємців, але він хотів залишити про себе якусь історію та вирішив звести палац. Як доповнення до нього йде невеликий парк та церква, а багато туристів прозвали це місце українським Версалем.

Скалатський замок розташований в однойменному селі Скалат. Під час Другої світової війни замок був дуже зруйнований, тож до нашого часу дійшли лише невеликі руїни. Усередині є цікава музейна композиція, яка розповідає про всі замки області в цілому.

Також є замок у Теребовлі чи те, що від нього залишилося. Руїни все одно привертають увагу туристів з усієї України. Залишилося кілька стін товщиною кілька метрів, що говорить про колишню стійкість і захищеність замку. Він був збудований у 17 столітті, як і багато інших із Тернопільської області.

Природні пам’ятки області

Тернопільське озеро із островом для закоханих – візитна картка міста. У центрі міста розташований величезний ставок на 300 гектарів, який використовувався у практичних цілях як фортифікаційна споруда у 16 столітті. У сучасних реаліях – це місце для відпочинку, де є фонтани, набережна, альтанки та багато іншого. Візитною карткою є невеликий острівець, куди приходять закохані, щоб з комфортом провести час наодинці.

Дністровський каньйон – дивовижної краси місце, куди краще потрапити з Чернівецької області, заїжджаючи через місто Хрещатик. Всередині знаходиться невелике містечко – Заліщики, що омивається з двох сторін річкою Дністер.

У селі Рай є дендропарк, заснований у далекому 18 столітті. Спочатку ним володів воєвода Сенявський, а згодом володіння перейшло до рук графа Потоцького. Завдяки трьом джерелам вода постійно циркулює, що робить ставки максимально чистими. Також у селі розташований палац Потоцького, але він зберігся дуже погано.

Висновки

Область славиться ще й святими місцями, враховуючи Почаївську лавру, Зарваницю, Василіанський монастир, Домініканський костел та багато іншого. Це насправді універсальна у всіх планах область, де можна побачити яскраві пам’ятки минулих років, а також ознайомитись із незвіданою природою. Тим більше проблем із дорогами немає, сюди курсують поїзди, але можна скористатися й особистим транспортом.

Exit mobile version