На Тернопільщині вперше застосують рідкий соляний розчин проти ожеледиці (Фото)

Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області

В Тернопільській області триває підготовка до зимового утримання мережі доріг. Відтак, Служба відновлення зобов’язала підрядні організації підготувати снігоприбиральну техніку та зробити запас паливно-мастильних матеріалів для неї. Про це пише Файне місто з посиланням на Службу відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області.

Як повідомляє відомство, в зимовому утриманні мережі автошляхів будуть задіяні 266 машин. Серед них: піскорозкидачі, солерозподілювачі, розподілювачі соляних розчинів, навантажувачі, бульдозери, автогрейдери, роторні снігоочищувачі та інша снігоочисна техніку.

Зараз дорожники встановлюють вздовж автошляхів зимові комплекти дорожніх знаків та пасивний снігозахист у вигляді щитів. На сьогодні 120 кілометрів щитів уже змонтували.

Також проводять заготівлю протиожеледних матеріалів. Цього року вперше на Тернопільщині вперше застосують рідкий соляний розчин, 1560 тонн якого вже запасли.

У Службі відновлення наголошують, що під час зимового очищення доріг пріоритет нададуть автошляхам міжнародного, національного та регіонального значення, важливим для логістики, обороноздатності дорогам та гуманітарним коридорам. Строки прибирання доріг територіального значення можуть збільшитись. Також під час екстремальних погодних умов можуть вводити обмеження або заборони руху на державних дорогах.

Читайте також: У Тернополі вперше відбулась піша хода до могил Січових Стрільців (Відео)

Exit mobile version