У Тернополі висадили 83 саджанці дерев в межах програми “Зелений двір”

Фото: ТМР

На прибудинкових територіях Тернополя, де проводились ремонтні роботи та були видалені сухостійні дерева, продовжують висаджувати нові саджанці. Роблять це в рамках реалізації Стратегії відновлення прибудинкових територій «Зелений двір». Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську міську раду.

Загалом у місті на прибудинкових територіях висадили 83 молодих квітучих та декоративних деревця. Серед них: катальпи бігнонієвидні, сакури, декоративні яблуні Роялті, верби швейцарські, модрини плакучі, декоративні сливи Піссарді. Також планують висадити платани та павловнії.

Ці породи дерев прекрасно почувають себе у нашому місті, швидко ростуть, є стійкими до несприятливих погодних умов і непримхливими, — пояснюють в міськраді.

Реалізація Стратегії відновлення у місті продовжується. Так, завтра, 1 листопада, ще дев’ять нових дерев яблуні Роялті та платанів висадять на відремонтованій прибудинковій території за адресою вул. Лесі Українки, 31. Нові насадження з’являться й за адресою вул. Галицька 35. Тут після завершення ремонту двору на місці видалених старих дерев висадять дев’ять саджанців сакури та павловнії.

За рекомендацією екологів, висадку зелених насаджень проводять в осінній та весняний період.

Читайте також: Рибалкам Тернопільщини заборонять ловити рибу на зимувальних ямах 

Exit mobile version