Відкупитись від покарання намагався водій на Тернопільщині

Фото ілюстративне

Чоловік, проїжджаючи залізничний переїзд на червоний сигнал, пошкодив шлагбаум і поїхав далі. Від відповідальності за правопорушення водій спробував відкупитися. Про це пише Файне місто з посиланням на ГУ Нацполіції в Тернопільській області.

Вчора, 23 жовтня, група реагування патрульної поліції Заліщиків, зупинили водія вантажівки з Франківської області. Зробили це за порушення правил дорожнього руху, які спричинили ДТП. Чоловік проігнорував червоний сигнал на залізничному переїзді, який забороняє рух. Проїжджаючи переїзд, він пошкодив шлагбаум.

Стаття 369 Кримінального кодексу України – пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі передбачає покарання у вигляді штрафу, обмеження і навіть позбавлення волі. Проте навіть це не спиняє порушників і вони, намагаються відкупитися, пропонуючи хабар, — йдеться в повідомленні поліції.

Правоохоронці почали оформляти адміністративний протокол відповідно до статті 123 (порушення правил руху через залізничні переїзди). За таке правопорушення водієві загрожує позбавлення прав на керування транспортним засобом від шести до 12 місяців. Чоловік спробував відкупитися. Поліцейські нагадали про кримінальну відповідальність, але це не спинило порушника і він у службовому авто залишив 4500 гривень.

На місце правопорушення правоохоронці ГРПП викликали слідчо-оперативну групу. Триває слідство.

Читайте також: Водій опинився в реанімації внаслідок ДТП на Чортківщині

Exit mobile version