Полеглому Андрію Олекшію з Тернопільщини просять посмертно присвоїти звання “Герой України” (Петиція/Фото)

Президента України просять присвоїти звання Героя України загиблому військовому Олекшію Андрію. Мешканці Тернопільщини та всі небайдужі можуть долучитись до підписання петиції. Про це пише Файне місто з посиланням на петицію №22/206608-еп.

Авторка петиції — Матвійків Світлана. Станом на 19 жовтня 16:45 петиція зібрала 8091 підпис з 25000 необхідних. Збір підписів триватиме ще 67 днів.

Андрій народився 04 грудня 1982 року в селі Криве Козівського району Тернопільської області.
Увесь свій життєвий шлях був світлим, добрим і чесним, справжнім громадянином та патріотом України. Завжди готовим прийти на допомогу рідним та друзям, які його любили та поважали, — розповідають про воїна в тексті петиції.

Авторка звернення розповідає, що під час служби в армії Андрій добре себе зарекомендував та був командиром взводу. В цивільному житті чоловік був майстром по дереву та батьком чотирьох дітей. Для одної з дівчаток, його племінниці, Андрій став найріднішою людиною після загибелі матері дівчинки — його сестри.

“Якщо не я піду захищати свою домівку та дітей, то хто це зробить за мене?”

З перших днів повномасштабного вторгнення Андрій Олекшів захищав Україну від ворога. Таке рішення він прийняв сам та добровільно вступив до лав ЗСУ

24 лютого 2022 року Андрій прийняв доленосне рішення для себе і своєї родини – захищати свою Батьківщину. На риторичне питання матері, дружини та друзів: «Навіщо тобі це? У тебе 4!!!! Дітей…», він відповідав: «Якщо не я піду захищати свою домівку та дітей, то хто це зробить за мене?!!!» — розповідає ініціаторка петиції про рішення піти на фронт добровольцем.

З 2 березня 2022 року Андрій Олекшів перебував у складі ЗСУ. Перебуваючи на Бахмутському напрямку, військового призначили тимчасово виконуючим обов’язки командира 5 роти, присвоївши звання головного сержанта. Коли підрозділ перемістився на Горлівський напрямок, головний сержант Олекшій отримав у командування окремий кулеметний взвод.

Загинув Герой 1 липня 2023 року в селі Залізне на Горлівському напрямку. Під час артилерійського обстрілу «градами», головний сержант Олекшій А.М. отримав поранення, не сумісні з життям. Йому назавжди залишилось 40 років…

Підписати петицію ви можете ЗА ПОСИЛАННЯМ.

Читайте також: В останню дорогу проводять Героя Тараса Галата з Тернополя (Наживо/Фото) 

Exit mobile version