Лезо застрягло за 1 см від серця: тернопільські лікарі врятували чоловіка

Ілюстративне фото з мережі Інтернет

Лікарі тернопільської міської лікарні швидкої допомоги врятували життя чоловіка з ножовим пораненням грудної клітини та живота. Про це пише Файне місто з посиланням на КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги»

Як повідомляє пресслужба лікарні, вчора близько 17 години вечора до лікарні швидкої допомоги був доставлений чоловік 59 років у важкому стані. Лезо ножа застрягло за один сантиметр від серця пацієнта. Показники чоловіка були критичними, тож лікарі прийняли рішення про негайне хірургічне втручання.

Під час операції медики виявили пошкодження грудної клітки, легень та діафрагми, а також проникаюче поранення черевної порожнини, включаючи ураження шлунку, що призводило до виливання його вмісту у черевну та плевральну порожнини. Ситуація була критична, — коментують стан чоловіка лікарі.

Лікарі провели складну операцію, включаючи торакотомію для ушивання поранення легень та діафрагми, а також лапаротомію для ушивання шлунку й зупинки кровотечі.

Зараз стан пацієнта стабільний, він перебуває під наглядом лікарів. Бажаємо йому якнайшвидше одужати та здоровим повернутися додому!

Читайте також: Тернополяни можуть записатись на прийом до сімейного лікаря через мобільний застосунок

Exit mobile version