Мешканець Тернопільщини піднявся на карпатську полонину на колісному кріслі (Фото/Відео)

Фото зі сторінки Івана Космини

Іван Космина з села Вільхівчик Гусятинської громади піднявся на колісному кріслі на полонину Стеришора в Карпатах, яка розташована на висоті 1100 м над рівнем моря. Про це пише Файне місто.

Про цю подію чоловік розповів у своїх соцмережах.

Іван взяв участь у зйомці документального фільму, над яким працюють “Файне місто” та “Суспільне”. Одним із епізодів стрічки був підйом людини з інвалідністю на гору за допомогою колісного крісла.

Підйом відбувався на 45-ти річному мотоциклі мого діда, моделі, Дніпро МТ-10 який три роки робився для людини з інвалідністю, — зазначає чоловік.

За словами Івана, підйом на полонину був важким. Дорога була кам’янистою, з болотом, калюжами, обривами та крутими підйомами.

Деякі підйоми змогли подолати лише командою друзів, які підштовхували нас. Але та краса, яку ми побачили на вершині, вартувала всіх цих зусиль та ризиків, — ділиться враженнями Іван.

Чоловік каже, що люди з інвалідністю повинні відчувати себе рівноправними членами суспільства і брати активну участь в усіх аспектах життя, адже інвалідність — це не вирок.

Читайте також: Президент України нагородив військового з Тернопільщини (Фото)

Exit mobile version