У Тернополі облаштували 12 пунктів масового проживання населення на випадок блекауту (Фото)

Фото: ТМР

У Тернополі на базі шкіл розгорнули 12 пунктів масового проживання мешканців у випадку надзвичайної ситуації, коли буде відсутня електроенергія, опалення та вода. Розміщені вони практично у всіх мікрорайонах міста. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську міську раду.

У міськраді зазначають, що у випадку критичної ситуації школа припиняє працювати як заклад освіти та стає пунктом масового проживання населення.

Цими днями міський голова Сергій Надал оглянув приміщення одного з тимчасових пунктів проживання населення у випадку блекауту, що на вул. Михайла Грушевського у Тернополі.

У місті визначено 12 об’єктів, зокрема, це освітні заклади, які у випадку надзвичайної ситуації стануть пунктами масового проживання населення. Тут мешканці зможуть проживати певний період часу. Сюди буде забезпечено подачу тепла й усіх базових потреб, — каже міський голова.

Наразі перевіряють, як заклади підготовлені до прийому мешканців у випадку критичних ситуацій. Зокрема, це наявність польової кухні, води, продуктів, побутової хімії, подовжувачів для зарядки телефонів та інших потрібних речей. Сергій Надал повідомив, що під час огляду пункту в спеціалізованій школі №3 виявиили все необхідне, тож у випадку надзвичайної ситуації цей пункт зможе приймати людей.

Читайте також: У Тернополі висадили дерева ще на трьох прибудинкових територіях (Фото)

Exit mobile version