Звання “Герой України” просять присвоїти посмертно 21-річному захиснику Андрію Савці з Тернопільщини (Петиція)

Фотоколаж: Файне місто

Жителів Тернопільщини та всіх небайдужих просять долучитися підписати петицію, щоб 21-річному захиснику Андрію Савці посмертно присвоїли почесне звання “Герой України”. Про це пише Файне місто з посиланням на петицію №22/207494-еп.

Авторка петиції – Олена Альбін. Вона зазначає, що Андрій пішов воювати добровольцем. Загинув у вересні на Донеччині.

Прошу присвоїти звання Герой України посмертно Савку Андрію Васильовичу 14.12.2001 р.н який пішов добровольцем у лави ЗСУ у квітні 2023 року, служив у 80-й ОДШб, загинув захищаючи Батьківщину 23.09.23 р.у с.Кліщіївка Донецька область, – йдеться у тексті петиції.
Фотоколаж: Файне місто

Станом на 13 жовтня петиція зібрала 6929 голосів з 25000 необхідних. Підтримати ініціативу ще можна, адже збір підписів триватиме 83 дні. Рідні полеглого Героя дуже просять долучитися, щоб Андрію Савці таки присвоїли заслужене звання.

Підписати петицію можна ЗА ПОСИЛАННЯМ.

Нагадаємо, ми раніше писали, Андрій проживав у селі Панасівка. Працював у скалатській лікарні. Загинув під час виконання бойового завдання на війні. 14 грудня йому б виповнилося 22 роки.

Більше: На війні поліг 21-річний захисник Андрій Савко з Тернопільщини

До слова, на війні загинув 21-річний захисник Сергій Молчанов. Лише у червні він одружився з коханою Катериною, а вже у жовтні його життя обірвалося.

Детальніше: Лише 4 місяці тому одружився: на війні загинув 21-річний Сергій Молчанов (Фото) 

Exit mobile version