У прокат вийшов фільм тернопільського режисера “Шлях поколінь” (Фото/Відео)

Фото: сторінка фільму "Шлях поколінь" в Фейсбуці

Сьогодні, 12 жовтня, в кінотеатрах України стартує показ художнього фільму “Шлях поколінь”, режисером якого є тернопільський воєнний журналіст, режисер та військовий Михайло Ухман. Про це пише Файне місто.

“Шлях поколінь” — це воєнна драма, в якій герой постає перед складним вибором у час російсько-української війни. Фільм засновано на реальній історії життя, кохання і війни. Події, описані у стрічці, є частиною сьогодення кожного українця.

За сюжетом, молодий програміст із Києва Назар живе своїм звичним життям. Його не цікавить ситуація в країні та її проблеми. Проте, одного разу він бачить уві сні воїна УПА. Між ними відбувається непроста розмова, яка ставить героя перед важливим вибором і змінює його майбутнє.

Фото: сторінка фільму “Шлях поколінь” в Фейсбуці

Фільм знімався у 2020 році в Донецькій області, всього в 20 км від тимчасово окупованого Донецька на окремих бойових позиціях наших захисників. Частина зйомок проходила на Волині та в Києві. Також під час зйомок використовували справжню військову техніку та зброю, а у кадрі, окрім акторів, з’являлися ветерани УПА та військові, які сьогодні боронять Україну від ворога. Робота над фільмом тривала майже два роки.

“Шлях поколінь” – це важливе кіно про складний вибір, воно змушує рефлексувати на пережите й водночас дивитися в майбутнє, де на нас обов’язково чекає перемога. Це фільм про нас із вами, нашу реальність та про нашу силу, — розповідає про стрічку режисер Михайло Ухман.

Михайло знає про війну не з чужих вуст. З 2015 року він добровольцем воював у Мар’їнці та Пісках на Донеччині. Також чоловік висвітлює ситуацію в зоні бойових дій, допомагає військовим і збирає матеріали для фільмів про українських героїв.

Кожен глядач наблизить Україну до перемоги, адже частина коштів від квитків на фільм “Шлях поколінь” піде на закупівлю дронів для ЗСУ.

Читайте також: У Тернополі збирають кошти для Давида Ревнюка до його дня народження (Реквізити)

Exit mobile version