Срібну монету Римської імперії знайшли на Тернопільщині

Фото: телеграм-канал metaldetecting_ua

На Тернопільщині знайшли монету, пряжку, кераміку та інші речі часів Римської імперії. Виявили також артефакти 2-го тисячоліття до нашої ери. Про це у телеграм-каналі metaldetecting_ua розповів пошуковець Констянтин Чаркін, пише “Файне місто“.

Такі знахідки археолог виявив під час дослідження одного із сільськогосподарських полів у Тернопільській області. Детально про це чоловік розповідає у своєму репортажі.

Знайшов частину серпа епохи бронзи.Тут відсотків 25-30 від усього виробу. Такими речами 3-4 тисячі років назад жінки зрізали злакові культури, траву, займалися сільським господарством, – йдеться у відео.

Зі слів чоловіка, він вже знаходив на Тернопільщині речі цієї епохи. Це булавка культури Ноуа, ніж Комарівської культури тощо. Археолог каже: про те, хто жив на цій землі, багато розповідають і керамічні знахідки: уламки посуду, побутових речей тощо.

Найбільш вдалою знахідкою автор вважає срібну монету часів римського імператора Траяна (98 – 117 роки правління).

Це римська монета – Денарій імператора Траяна, початок ІІ століття. Ось така красива монетка, якій майже 2 тисячі років. До речі, за цього імператора Римська імперія досягла вершини своєї могутності. Це срібло, якому тисячі років. А з вигляду – просте сільськогосподарське поле, де ріс ріпак, – говорить чоловік.

Також пошуковець знайшов пряжку того ж часу. З його слів – це Черняхівська культура, перші століття нашої ери.

Читайте також: Муніципальні оркестри відкриють концертний сезон у Тернополі

Exit mobile version