У Тернополі відбулися загальні збори регіонального відділення Асоціації міст України

Фото: Тернопільська міська рада

У четвер, 5 жовтня, відбулися загальні збори Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України. Участь у них взяли голови територіальних громад-членів Асоціації області та народні депутати України в онлайн форматі. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську міську раду.

Сьогодні всі голови громад, так само як і мешканці стурбовані тим, що в кінці бюджетного року з ініціативи Уряду і Верховної Ради є пропозиція вилучити доходи з бюджетів міст і населених пунктів. Однак до кінця року в громадах вже заплановані видатки, в тому числі заробітна плата, витрати на енергоносії, проведення опалювального сезону, допомога Збройним силам України. Якщо вилучать дохідну частину, відповідно частина видатків не буде профінансована, а це означає, що є проблема завершення бюджетного року та проведення опалювального сезону, – зазначив міський голова.
Фото: Тернопільська міська рада

Також Сергій Надал додав, що сьогодні надали пропозиції щодо вирішення цієї проблеми.

Сьогодні на зустрічі спільно з головами громад, народними депутатами, які долучилися до спілкування в онлайн форматі, обговорено цю проблему. Ми надали свої пропозиції, які вважаємо за необхідне врахувати для того, щоб протягом 2023 року першочергово забезпечити підтримку ЗСУ, а також належне фінансування для виконання всіх соціальних програм, які передбачені для успішного завершення 2023 року, – додав мер Тернополя.

За результатами роботи сформували звернення та ряд пропозицій на рівні Асоціації міст України та Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України.

Читайте також: На відпочинок у Польщу поїхали вихованці реабілітаційного центру на Тернопільщині

Exit mobile version