Художник з Тернопільщини продав свою картину на аукціоні для ЗСУ за 150 000 грн (Фото)

Фото: ОВА

Відомий український художник Олег Шупляк передав одну зі своїх картин благодійний аукціон, присвячений Дню захисників та захисниць України. Картину з серії “Очі війни” вдалося продати за 150 000 гривень. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську ОВА.

Загалом на аукціоні вдалося зібрати понад 1,5 млн грн на підтримку ЗСУ. Серед проданих лотів роботи митців з різних регіонів України, вишиванка, ікона та інші речі на військову та патріотичну тематику.

Роботу Олега Шупляка з Тернопільщини продали за 150 тисяч гривень. Картина належить до серії “Очі війни”, яку митець створив у тяжкий час протистояння українського народу проти російських окупантів. Загалом художник працює у різних стилях та напрямках.

Сам Олег Шупляк повідомив, що усі зібрані кошти передадуть на потреби військових, зокрема 105-ї окремої бригади територіальної оборони а також на підсилення ППО Тернопільської області.

Довідка

Олег Ілліч Шупляк  — український художник, педагог. Член Національної спілки художників України. Заслужений художник України.

Народився художник 23 вересня 1967 року в селі Біще Бережанського району Тернопільської області. Працює у різних ділянках живопису. Широку популярність у світі здобула його серія «Двовзори» (авторська назва картин-ілюзій з подвійним змістом).

Також є відомими його серії “Український космос”, “Рідна земля”, “Польоти над полями”.

Читайте також: Осінній ярмарок на підтримку ЗСУ організували у тернопільській школі №11 (Фото)

Exit mobile version