Біля Тернополя відкрили прихисток для ВПО похилого віку (Фото)

Фото: Тернопільська обласна рада

У селі Петриків відкрили прихисток для внутрішньо переміщених осіб похилого віку. В приміщенні створили комфортні умови для одночасного проживання 25 людей. Такий заклад облаштували за підтримки іноземних благодійних організацій та уряду Австрії. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську обласну раду.

Відкриття прихистку відбулося 3 жовтня. Його приміщення перебуває в оренді Тернопільської обласної організації благодійного фонду «Карітас». Влітку тут проводили ремонти, аби люди, які через війну переїхали на Тернопільщину, могли комфортно проживати. Загалом житло передбачене для 25 осіб віком від 60 років, які можуть самостійно доглядати за собою. Освятив будівлю Архиєпископ та Митрополит Тернопільсько-Зборівський владика Василій Семенюк.

Даний проєкт реалізували завдяки фінансовій підтримці проекту NIN та ADA/ADC за сприяння Карітас Австрії та уряду Австрії. Завдяки спільним зусиллям тернопільських та іноземних волонтерів, літні люди матимуть дах над головою, — кажуть в облраді.

У прихистку створені всі комфортні умови для проживання 25 осіб одночасно: облаштовані 2-х, 3-х, 4-х місні кімнати, санвузли, пральня і їдальня загального користування. Харчування у закладі безкоштовне. Також поруч є велика прибудинкова територія та ліс, де мешканці прихистку можуть відпочивати та проводити своє дозвілля.

Читайте також: У Тернополі нагородили переможців І міського конкурсу «Тернопіль. Освіта. Педагог» (Фото)

Exit mobile version