“Готуємось всім, чим можемо”: як тернопільські волонтери допомагають військовим на фронті (Відео)

Скріншот з відео Файного міста

Тернопільські волонтери в осінньо-зимовий період активно готуються, щоб військовим на фронті було тепло. Так, наразі майструють буржуйки та інші необхідні вироби. Детальніше про це Файному місту розповів наказний отаман Тернопільського крайового коша Володимир Мосейко.

Зараз заготовляємо буржуйки різних модифікацій: є щоб щось поставити, щоб сушити одяг або взуття, щоб можна було зварити їсти. Таких не купиш, вони індивідуальні. Ми розробляємо і більші, і менші буржуйки, щоб можна було в окоп поставити, щоб погрітися і там же їсти приготувати. Також робимо багато виробів з металу: щоб кріпити бліндажі, для загороджувань тощо — готуємось всім, чим можемо, – розповів Володимир Мосейко.

Волонтер зазначив, що його команда швидко реагує на запити військових та доставляє їм все необхідне. Сьогодні, 2 жовтня, бус поїхав у напрямку Запоріжжя, а ще один перебуватиме на Донеччині, Луганщині, Харківщині.

Володимир також додав, що як тільки буде перший сніг, то запитів буде багато. Тому, щоб швидко забезпечити захисників необхідним, деякі заготовки волонтери роблять вже.

А як розповів директор ковальської фабрики «ВІГО» Іван Блаженко, якщо запускають партію 20-30 штук, то в тиждень 6-7 людей займаються виготовленням буржуйок. Він наголосив, що це доволі клопітка робота.

Детальніше про те, як і які вироби виготовляють для військових та як волонтери допомагають бійцям в осінньо-зимовий період – дивіться у записі стрім-трансляції.

Читайте також: Осінній ярмарок на підтримку ЗСУ організували у тернопільській школі №11 (Фото) 

Exit mobile version