Семимісячну дівчинку з Тернопільщини врятували львівські лікарі (Фото)

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Лікарі Дитячої Лікарні Святого Миколая у Львові прооперували семимісячну мешканку Тернопільщини з велетенською кістою, яка займала дві третини об’єму легень. Про це пише Файне місто з посиланням на Перше медичне об’єднання Львова.

Доправили маленьку пацієнтку до медзакладу в критичному стані. Лік йшов на години. Проте, лікарям вдалося врятували малечу.

Семимісячна Ніколь народилась з кістою легень, але батьки дівчинки про це не знали. Лікарі пояснюють, що впродовж семи місяців життя дитини, при кожному її вдиху кіста поступово надувалась, збільшувалась і заважала розвиткові легень. Потім вона почала стискати та зміщувати внутрішні органи грудної порожнини: серце, ліву легеню та трахею.

Фото: Перше медичне об’єднання Львова

Якось батьки помітили, що у дівчинки з’явилась задишка, а вдихи стали короткими. Її відвезли на огляд до місцевого лікаря у селі на Тернопільщині, звідти скерували в районну, а згодом – у міську тернопільську лікарню, де виявили велетенську кісту і терміново відправили до Львова.

До Дитячої Лікарні Святого Миколая Ніколь привезли у критичному стані. Кіста, яка займала більшість об’єму легеневої тканини, могла в будь-яку мить розірватися та вбити малечу.

Показники кисню та артеріального тиску – вже критично низькі. Видаляти утворення потрібно негайно! Тож крихітку відразу забирають до операційної. Кіста на той момент вже займає всю праву і частково ліву половину легень дівчинки. Ймовірно, хірургам доведеться видалити разом з кістою і половину органа, — кажуть в лікарні.

Лікарі кажуть, що для них ця операція стала справжнім викликом. Вони побоювалися, що в Ніколь доведеться видалити всю легеню. Утім, найгірші прогнози не справдилися. Лікарі видалили лише середню долю – це близько 30% від лівої половини парного органу.

Після успішної операції зміщені органи грудної клітки повернулися на свої місця. Ніколь дуже швидко відновилась та вже повернулася додому. Вона добре почувається та ростиме здоровою.

Читайте також: Оновлене реанімаційне відділення відкрили у Тернопільській міській лікарні швидкої допомоги (Фото)

Exit mobile version