У Тернопільській міській раді зустрілися з представниками акції «ЗСУ в ПЕРШУ чергу»

Фото: Тернопільська міська рада

Сьогодні, 21 вересня, у приміщенні Тернопільської міської ради відбулася зустріч з ініціативною групою тернополян в рамках акції «ЗСУ в ПЕРШУ чергу». Про це повідомляє Файне місто з посиланням на Тернопільську міську раду.

Під час зустрічі представники міськради відповіли на запитання членів ініціативної групи. Вони роз’яснили, як відбувається процес формування міського бюджету та його коштів, що передбачені для допомоги військовим та їхнім родинам. Представники міськради зазначили, що на останній сесії додатково спрямовано понад 15,7 млн грн з бюджету Тернопільської громади на допомогу військовим та ще понад 7,7 млн грн на придбання житла військовим.

Цього року на допомогу військовим та родинам з міського бюджету спрямовано понад 150 млн грн. Зробили це по «Програмі забезпечення обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону та військового призову Тернопільської міської територіальної громади на 2023 рік» та інших програмах.

Тернопільська міська рада закуповує та передає обладнання, інструменти та техніку відповідно до запитів командирів військових частин. На сьогодні, міська рада закупила та передала 100% обладнання та техніки, про яку вказували у запитах представники військових частин та продовжує процедури закупівлі необхідного обладнання відповідно до нових звернень, — пояснюють в міській раді.

Під час розмови представникам ініціативної групи також представили запити військових частин, на підставі яких проводиться закупівля та передача обладнання. Також було надано інформацію щодо вже переданого обладнання окремим частинам з початку повномасштабного вторгнення.

За результатами зустрічі з присутнім обговорили:

Читайте також: Мітинги на підтримку акції «ЗСУ в ПЕРШУ чергу» втратили сенс. Верховна рада забрала гроші з місцевих бюджетів 

Exit mobile version