На Тернопільщині виявили небезпечного шкідника, який загрожує кукурудзяним полям

Ілюстративне фото з мережі Інтернет

На кукурудзяном полі площею 100 га, що розташоване у одній з громад Тернопільщини, фахівці виявили небезпечного шкідника, який може зіпсувати врожай. Про це пише Файне місто з посиланням на Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

Шкідником виявився західний кукурудзяний жук. Він віднесений до переліку карантинних шкідників України. Шкодять як жуки, так і личинки. У Держпроспоживслужбі повідомляють, що личинки живляться корінням кукурудзи. Це призводить до зменшення кореневої маси, поганого розвитку коріння і ураження його гнилями, які надають йому бурого забарвлення.

У вересні 2023 році при проведенні фітосанітарного моніторингу посівів кукурудзи виявлено західного кукурудзяного жука на площі 100 га у с. Ярчівці Тернопільського району. Моніторинг проводиться за допомогою жовтих феромонних пасток. За результатами фітосанітарної експертизи Державної установи «Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія» даних феромонних пасток, виявлено імаго даного шкідника, — йдеться у повідомленні.

Наразі районна адміністрація розпорядила запровадити карантинний режим та затвердити заходи з локалізації та ліквідації паразитів.

Фото: Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області

Читайте також: Чортківчанин незаконно вирубував дерева у заказнику

Exit mobile version