У Тернополі покарали жінку-військову, яка уникала служби в армії

Ілюстративне фото з мережі Інтернет

До іспитового терміну позбавлення волі засудили військову в Тернополі. Покарали жінку за те, що вона понад три роки уникала військової служби. Про це пише Файне місто з посиланням на вирок Тернопільського міськрайонного суду.

Як йдеться у документі, обвинувачену призвали на військову службу за контрактом. Мешканку Хмельниччини призначили кухаркою господарчого відділення взводу забезпечення 3 артилерійського дивізіону військової частини. Вперше жінка не з’являлася на службі від травня до листопада 2019 року. Вдруге ж “перерва” від служби тривала 3 роки: від червня 2020 року по червень 2023-го.

На суді військова свою провину повністю визнала. Вона зізналася, що дозволу від командування військової частини на перебування за її межами не отримувала. Жінка у скоєному розкаялась та попросила суворо її не карати.

Тернопільський міськрайонний суд визнав жінку винною за ч.4 ст. 407 КК України (в редакції Закону №194-VIII від 12.02.2015). Її засудили до трьох років позбавлення волі, замінивши реальний термін на один рік іспитового.

Читайте також: З 1 жовтня жінкам доведеться ставати на військовий облік: хто у списку

Exit mobile version