Розпочали прийом проєктів на «Шкільний громадський бюджет 2024» у Тернополі

Фото: Тернопільська міська рада

Сьогодні, 1 вересня в Тернопільській громаді стартує прийом проєктів на участь у конкурсі кращих ідей учнів «Шкільний громадський бюджет 2024». Прийом проєктів триватиме до 30 вересня включно. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську міську раду.

Створити, оформити і подати власний проєкт на шкільний конкурс можуть: учень/учениця або команда учнів/учениць 7-11 класів з одного навчального закладу. Автору перед поданням проєкту необхідно отримати підтримку не менше 10 учнів, що підтверджується відповідним бланком.

Відповідно до Положення «Шкільного громадського бюджету 2024», проєкти, які учні подаватимуть, повинні бути спрямовані на:

Голосування за подані учнями проєкти відбуватиметься через електронну систему. Ідентифікація учня проводитиметься за допомогою учнівського квитка. Віддати голос за обраний проєкт зможуть лише учні 7-11 класів. Учень/учениця зможе підтримати лише один проєкт.

Дату початку голосування повідомлять додатково.

Зверніть увагу!

Якщо учень бажає внести зміни у власний проєкт, він/вона може це зробити не пізніше, ніж за 7 календарних днів до початку голосування.

Проєкти, які під час голосування отримають найбільшу кількість голосів за рейтинговою системою, будуть реалізовані у 2024 році.

На реалізацію проєктів-переможців з бюджету Тернопільської громади в 2024 році буде спрямовано понад 2,5 мільйони грн. Участь у ШГБ зголосилося брати 32 навчальних заклади міста, тому обсяг коштів на школу складатиме 76 239,0 грн.

Звертаємо увагу! Фінансуються проєкти, які є доступними для всіх учнів навчального закладу та впровадження яких можливе впродовж одного бюджетного року.

Нагадаємо, Тернопіль – один із перших обласних центрів України, де реалізовується «Шкільний громадський бюджет». Вперше конкурс учнівських ініціатив був проведений у Тернополі в 2020 році. 

Читайте також:

Exit mobile version