Якою буде погода у вересні: Укргідрометцентр дав відповідь

Фото: мережа Інтернет

Синоптики оприлюднили коротку кліматичну ситуацію вересня. Про це пише Файне місто з посиланням на Укргідрометцентр.

Аналіз погоди за минулі роки

За даними метеорологів, середня місячна температура вересня складає 13-17°, у південній частині 18-20°, у гірських районах 9-15°. Абсолютний максимум температури становить 33-38.8°, в гірських районах місцями 24-32°. Абсолютний мінімум температури – 1-8° морозу, на півдні Херсонської та Запорізькій областей місцями 0-1° тепла, в Криму 1-5.5° тепла.
Заморозки у повітрі відмічено у другій та третій декадах, в Карпатах, на північному сході країни, Черкащині та Кіровоградщині – у першій декаді.

Середня місячна кількість опадів складає 37-74 мм, у південній частині локально 28-36 мм, в Карпатському регіоні місцями 77-108 мм, в Карпатах до 130 мм.

Прогноз погоди на вересень 2023

Середня місячна температура передбачається 15-19° тепла, в Карпатах 12-13°, що на 1-2° вище за норму. Місячна кількість опадів очікується 34-70 мм, в Карпатах місцями 87-100 мм, що в межах норми.

За узагальненим прогнозом погодних сайтів, літо в Україні триватиме ще 10-12 днів, а на півдні – навіть довше.

Вдень стовпчики термометрів підніматимуться до +30 градусів і вище, а вночі температура повітря не впаде нижче +12.

Що стосується дощів, то їхня кількість буде відрізнятися в залежності від регіону. Справжні грозові зливи пройдуть лише в декількох областях.

До слова, 31 серпня – 3 вересня в Україні, крім більшості західних, Запорізької, Вінницької, 1-3 вересня і Житомирської та Чернігівської областей переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Фото: Укргідрометцентр

Зазначимо, щотижневий прогноз погоди ми також регулярно публікуємо на сайті студії Файне місто. Так, цього тижня холодний атмосферний фронт зумовить дощі та поступове зниження температури.

Більше: Дощі та похолодання сунуть на Тернопільщину: синоптики назвали дату

Exit mobile version