“Не живу, а борюся за життя”: тернополянка Оксана Самовик потребує допомоги небайдужих (Реквізити)

Фото Файному місту надала Оксана Самовик

Тернополянці Оксані Самовик 38 років. Вона турботлива мати двох діточок 11-ти і 7-ми років, дбайлива дружина, доброзичлива подруга та хороша колега. Життя жінки перевернула з ніг на голову тяжка хвороба – рак. Вже 3 роки вона бореться з недугою, яка дедалі більше прогресує. Наразі Оксана не має ресурсів самотужки лікуватися далі, тому потребує допомоги небайдужих, пише Файне місто.

Хворобу виявили випадково

У вересні 2020 року Оксана випадково виявила невелике утворення в молочній залозі. Відтоді почалось жахіття. Їй здавалося, що життя скінчилося.

Виявила випадково, коли присіла і торкнулась коліном до грудей. Тоді відчула, що щось потягнуло, а ввечері методом пульпації вже нащупала гульку.
Зразу пішла до лікаря.
Далі були, здавалося, що безкінечні аналізи, обстеження, стрес, депресія, біопсія. Призначили 4 курси червоної хімії доксорубіцином, – ділиться тернополянка.

У січні 2021 року Оксані зробили секторальну операцію. Додатково призначили 4 курси хіміотерапії (паклітакселу) та гормонотерапію.

Жінка видихнула, адже думала, що всі жахіття закінчились. Вона пройшла знову обстеження, лікарі запевняли, що все в нормі. Вона відчувала ніби знову народилась на світ.

Сім’ю спіткала ще одна біда – до лікарні потрапив батько

У вересні 2021 року в сім’ї Самовик знову сталася біда. Чоловік, працюючи на роботі, впав з даху. Лікарі діагностували в нього перелом хребта, лопатки і 8-ми ребер, які пробили легені. Його життя опинилося під загрозою.

Сказати, що це був шок і стрес – це нічого не сказати.
Знову життя в лікарні, тільки вже з чоловіком.
Було декілька операцій, але лікарям все ж таки вдалось поставити його на ноги, – зазначила Оксана.

Через рік після цього у вересні жінка знову знаходить гульку в молочній залозі. Все пішло по новому колу.

До кінця не вірила, що це знову рак, але аналізи все ж таки підтвердили метастаз в рубці. Знову операція і 6 курсів хіміотерапії, яку довелось вже купувати самим. Також променева терапія…, – розповіла тернополянка.

У квітні 2023-го жінка закінчила курс лікування. Медики підтвердили, що все в нормі. Вона з полегшенням видихнула. Але знову не надовго…

Фото Файному місту надала Оксана Самовик

Хвороба знову прогресує, але самотужки сім’я уже не може впоратися

Через 4 місяці, у серпні, на плановому обстеженні медики знову виявили новоутворення в Оксани. Цього разу – в лімфовузлі. Хвороба дедалі більше прогресує, на лікування потрібні чималі суми коштів, яких сім’я, на жаль, не має.

Знову шалено дорогі аналізи. До прикладу, 8000 грн і 12800грн треба заплатити за два, решту вже і не рахую. Хіміотерапію також оплачуємо за власний рахунок. Наразі я пройшла один курс. Лікарі радять лікуватися за кордоном, так як я розумію, вони не знають до кінця, що зі мною робити, – додає жінка.

Тернополянці необхідна імунотерамія. Вона у відчаї, адже не знає, де брати гроші на лікування.

Зараз мені потрібна імунотерапія. В Україні один такий курс коштує 80 000 грн. А мені треба 18 курсів мінімум.
Одним словом, не живу – а борюся за життя, – із сумом підсумовує Оксана.

Наразі жінка лікується в Україні, так як за кордон за власний рахунок не має змоги виїхати. Але вона щиро вірить у людську доброту та милосердя. Оксана сподівається, що допомога небайдужих врятує її життя.

Реквізити

ПриватБанк:

Райффайзен Банк:

Не будьмо байдужі!

Читайте також: “Не залишайте нас на половині шляху до одужання”: понад 800 000 гривень збирають 8-річному Давиду з Тернополя (Фото)

Автор: Віта Поляна

Exit mobile version