Відбулася щорічна серпнева конференція педагогічних працівників Тернопільської громади (Фото)

Фото: Тернопільська міська рада

Сьогодні, 30 серпня, напередодні нового навчального року, відбулася щорічна серпнева конференція освітян Тернопільської міської територіальної громади. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську міську раду.

Освітня конференція розпочалась з хвилини мовчання у пам’ять про наших захисників, завдяки героїзму та подвигу яких сьогодні освітяни готуються до нового навчального року. Взяв участь у конференції та подякував педагогічній спільноті за працю, підтримку армії та допомогу внутрішньо переміщеним особам міський голова Тернополя Сергій Надал.

Незважаючи на всі труднощі 2022-2023 навчального рр, маємо високі результати у навчанні: 190 учнів отримали золоті медалі й 30 – срібні. 27 дітей отримали максимальні 200 балів з мультипредметного тесту, а двоє учнів – 400 балів. За отримані 200 балів за результатами НМТ з одного навчального предмета випускники нагороджені премією на суму 4 тисячі грн; із двох навчальних предметів – 8 тис. грн, – зазначає Сергій Надал.

Міський голова каже, що не лише діти, але і педагоги показують відмінні результати. Він подякував освітянам за те, що вони вкладають багато зусиль в майбутнє міста.

Освіта залишається пріоритетним напрямом

Сергій Надал додає, всупереч війні освіта залишається пріоритетним напрямом. У 2023 році на освіту виділено 1595, 6 млн грн. Загалом 42% загального бюджету громади припадає на галузь освіти. Понад 51 млн грн – кошти, що були виділені по спецфонду для проведення капітальних, поточних ремонтів приміщень школи, укриттів, встановлення камер відеоспостереження тощо.

Важливим чинником залишається безпека у школах. Протягом літа проведено поточні ремонти укриттів, де можливо, збільшено кількість місць. З 1 вересня 2023 року 24 заклади загальної середньої освіти та Галицький фаховий коледж працюватимуть в очному форматі, 17 закладів за змішаною формою (навчання класами/групами через день). Діти початкових класів навчаються очно. Дітям, які знаходяться за кордоном, надано можливість здобувати освіту за індивідуальною формою (екстернат, сімейна), – розповідає Сергій Надал.

Під час конференції міський голова також нагородив директорів заклади освіти Тернополя, які презентували свої доробки на міжнародній тематичній виставці «Сучасні заклади освіти». У цьому році переможцями стали 12 закладів освіти Тернополя, зокрема вибороли – вісім золотих та чотири срібних медалі.

Читайте також: Кирило Буданов вручив подяку Сергію Надалу за заслуги перед ГУР (Фото) 

Exit mobile version