Донорську кров та її компоненти ввозитимуть в Україну з-за кордону

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

Уряд ухвалив постанову, яка дозволить ввозити кров та компоненти крові з-за кордону виключно на період воєнного стану або ж у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Рішення дозволить в критичні моменти уникнути можливого дефіциту. Про це пише Файне місто з посиланням на Міністерство охорони здоров’я.

Як наголошують у відомстві, з початку війни потреба в донорській крові та її компонентах в Україні зросла на понад 40%. Збільшення інтенсивності бойових дій на фронті, щоденні обстріли ворогом мирних міст призводять до суттєвого зростання потреб крові, яка критично необхідна для порятунку військових та цивільних українців. 

Наразі держава на 100% забезпечена донорською кров’ю завдяки регулярним донаціям небайдужих українців. Однак, медична система має бути готовою до будь-яких надзвичайних ситуацій та терористичних актів РФ, – додають у МОЗ.

Згідно з постановою кров та компоненти постачатимуться в Україну як гуманітарна допомога. За її отримання відповідатиме Український центр трансплант-координації, який виконує функції Національного трансфузіологічного центру. 

Читайте також: На Тернопільщині назвали вулицю на честь загиблого поліцейського Михайла Гудзя (Фото/Відео)

Exit mobile version