Дистанційна VS очна форма: у скількох школах Тернопільщини навчання буде офлайн з 1 вересня?

День знань-2022 у Тернопільській ЗОШ №6 // Фото: Файне місто

На Тернопільщині понад 107 000 учнів навчатимуться очно у школах з 1 вересня. Однак, є 8 закладів освіти, де навчання буде онлайн. Про це пише Файне місто з посиланням на начальницю Департаменту освіти і науки Тернопільської ОВА Ольгу Хому.

На сьогодні (28 серпня – ред.) із 651 працюючих закладів освіти на території області у форматі офлайн будуть працювати 503 школи, що на 125 закладів більше, ніж минулого року.
У змішаній формі – 140 шкіл (торік було 235, тобто на 95 менше).
Вісім навчальних закладів цьогоріч працюватимуть дистанційно. З них два заклади освіти відновлять освітній процес після завершення будівництва та капітального ремонту укриттів, – зазначили в обласній військовій адміністрації.

У випадку необхідності, окремі школи можуть переводитися з однієї форми навчання на іншу. Рішення залежить, зокрема, від безпекової ситуації в області.

На сьогодні деякі заклади освіти повідомляють батькам, що нібито дистанційна форма навчання цього року не передбачена. Це не відповідає дійсності!
Як і минулого року, батьки можуть обрати форму навчання відмінну від очної – дистанційну, сімейну, екстернату, – зазначили в ОВА.

Заклади освіти, де навчання буде проводитись у онлайн форматі, забезпечені необхідною технікою та обладнанням. Тернопільська область отримала більше 2 000 ноутбуків для педагогів.

Нагадаємо, що у всіх закладах освіти встановлюють тривожні кнопки, протипожежні сигналізації та пункти відеоспостереження, аби створити безпечне середовище для дітей.

Читайте також: Накинув на понад 400 000 грн більше за ремонт: на Тернопільщині судитимуть директора коледжу 

Exit mobile version