Вперше у Тернополі виходили 560-грамову крихітну дівчинку за 2 місяці (Фото)

У тернопільському пологовому вперше виходили крихітну дівчинку за короткий термін – 2 місяці. Вона народилася на 22 тижні вагітності з вагою 560 грамів. Про це пише Файне місто з посиланням на перинатальний центр «Мати і дитина».

Батьки 15 років мріяли про дитину і ніяк не виходило, то ж змушені були зробити ЕКО. Жінку на 22 тижні вагітності перевозили понад 120 км з області до Тернополя. Матері робили ургентний кесарів розтин. І ось нарешті 19 червня на світ з’явилася вона – Ярослава. Дівчинка важила 560 г і мала зріст всього 37 см.

Як розповіла Неля Скубенко, завідувачка відділення інтенсивної терапії, понад 2 місяці на Ясю чекали постійні процедури: дитина була на ШВЛ та парентеральному харчуванні. Двічі лікарі перевіряли, чи зможе дівчинка дихати сама, та тільки на третій раз, 18 серпня, усе вдалося.

Зараз вага дівчинки -1310. 22 серпня її перевели на корекцію ретинопатіі. Це перший такий випадок в історії тернопільського закладу, коли немовля виходили так швидко.

Студія Файне місто зичить здоров’я та довгих років життя Ярославі, а її батькам – сили і наснаги зростити щасливу доньку.

Читайте також: Стало відомо, чому потруїлися люди після відвідування суші-бару у Збаражі

Фото: перинатальний центр “Мати і дитина”
Exit mobile version