Перевірка укриттів і розробка формату: як школи Тернополя готуються до навчального року

Фото ілюстративне // Джерело: Файне місто

Незабаром у школах Тернополя розпочнеться навчальний процес. Очікується, що навчання буде офлайн і в змішаному форматі, тобто по дві зміни. Наразі спеціальна комісія перевіряє готовність укриттів у навчальних закладах. Про це Файному місту розповів міський голова Тернополя Сергій Надал.

Ми плануємо, що навчання цього року буде в офлайні, тобто діти навчатимуться очно в класі за партами. Зараз відбувається перевірка всіх освітніх закладів. Її проводять фахівці управління освіти спільно з національною поліцією та державною службою надзвичайних ситуацій. Вони перевіряють наскільки готові укриття у наших навчальних закладах, розповів міський голова.

Станом на 18 серпня перевірили укриття у школах №5, №10, №14, №15, №17, №28 і №29.

За словами Сергія Надала, після перевірок ухвалять остаточні рішення, яким буде навчальний процес у школах.

Саме після завершення цієї комісії буде висновок, які школи будуть працювати, наскільки готові укриття і яка кількість учасників навального процесу, тобто дітей і вчителів, можуть одночасно перебувати під час навчання. Також після цього по кожній школі буде прийнято рішення, яка кількість дітей буде навчатися одночасно у школі. Для того і робляться декілька змін навчання, тому що у приміщенні може одночасно перебувати не більше людей, ніж та кількість, на яку розраховані укриття. Тому буде змішана форма навчання, буде декілька змін, – розповів мер Тернополя.

Крім того, школи зможуть приймати рішення, яка кількість предметів буде офлайн, а яка онлайн. Таке рішення ухвалюватимуть індивідуально для кожного закладу і воно також буде узгоджуватися із батьківськими комітетами.

Батьки не повинні доплачувати за упорядкування укриттів

Міський голова також наголосив, що кошти виділила міська рада, тому батькам не потрібно додатково доплачувати за упорядкування сховищ.

І минулого року, і цього року ми виділяли необхідні кошти. Ремонти всіх сховищ і укриттів робилося виключно за рахунок міського бюджету. Тому жодних розмов про збір коштів на покращення укриттів не може бути, – зауважив Сергій Надал.

Під час повітряної тривоги в укриттях шкіл будуть тільки учні і працівники

Хочу наголосити, що під час літнього періоду, поки нема навчання, в укриттях можуть перебувати будь-хто з мешканців нашого міста під час повітряної тривоги. А під час навчального року, як це було раніше, до 18.00 години у школі можуть бути лише учасники навчального процесу, а сторонні люди сховищем можуть скористатися вже після 18.00 години. Це почне діяти з 1 вересня, – нагадав міський голова.

До слова, Кабінет Міністрів встановив тривалість нового навчального року – з 1 вересня 2023 р. до 28 червня 2024 р.

Читайте також: Чергова «Допомога армії від Тернополя» вирушить на фронт

Exit mobile version