Майже 400 старовинних монет намагалися нелегально вивезти з України (Фото)

Фото: УСБУ Тернопільщини

Працівники служби безпеки у Тернопільській і Львівській областях упіймали зловмисників, які намагалися вивезти старовинні монети на понад пів мільйона гривень. Їх вони мали контрабандою переправити до країн ЄС. Про це пише Файне місто з посиланням на управління СБУ в Тернопільській області.

Фото: УСБУ Тернопільщини

Слідство встановило, що протиправну діяльність організували двоє жителів західних областей України. Вони планували незаконно перевезти через кордон колекцію старовинних монет. В подальшому їх мали продати іноземним колекціонерам. За попередньою оцінкою фахівців, вартість вилучених предметів старовини на тіньовому ринку антикваріату може становити понад пів мільйона гривень.

Фото: УСБУ Тернопільщини

Спробу прихованого вивезення раритетних цінностей через кордон правоохоронці припинили під час перетину пункту пропуску «Смільниця-Кросценко» одним із організаторів незаконного бізнесу.
У ході поглибленого огляду транспортного засобу в особистих речах ділків виявлено 372 старовинні монети, що можуть становити значну історичну та культурну цінність, – зазначили в управлінні.
Фото: УСБУ Тернопільщини

У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 201 (контрабанда) Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо направлення вилучених предметів на експертизу та повідомлення фігурантів про підозру.

Читайте також: Дуже п’яного водія зловили у Тернополі

Exit mobile version