Операцію з використанням єдиної в Україні інтраопераційної компʼютерної томографії провели у Тернополі (Відео)

Фото: Скриншот з відео

У КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» проведено операцію з використанням єдиної в Україні інтраопераційної компʼютерної томографії, яка в комплексі з нейронавігацією дає змогу виконувати надскладні хірургічні втручання на хребті. Про це пише Файне місто з посиланням на КНП “Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги”.

Я впала спиною і травмувала хребець. Закритий перелом хребця був. Лікар, який мене приймав, консультувався з іншими лікарями: з травматологами, з нейрохірургами. Дійшли до висновку, що потрібно оперувати й порадили звернутися сюди, вТернопіль, — розповідає пацієнтка Тетяна Климець.

Завідувач відділення, лікар-нейрохірург Тернопільської міської лікарні швидкої допомоги Павло Бідзіля каже, що операція полягає в тому, щоб зафіксувати поломаний хребець вище та нижче рівня ураження. Це, в свою чергу, дасть можливість активізувати пацієнтку після операції. Вона зможе ходити й рухатись без загрози розвитку неврологічної симптоматики.

Унікальність операції в тому, що вперше в Україні використали інтраопераційну компʼютерну томографію, яка в комплексі з нейронавігацією допомогла лікарям провести хірургічне втручання успішно.

Детальніше про проведення самої операції та реабілітацію пацієнтки дивіться у відео

Читайте також: Львівські хірурги прооперували немовля з Тернополя з найважчою і вкрай рідкісною вадою серця (Фото)

Exit mobile version