Як скористатися “Соціальним таксі” у Тернополі: пояснення міськради

Фото: ТМР

У середу, 9 серпня, на черговому засіданні виконавчого комітету затвердили порядок надання послуги «Соціальне таксі». Нею можуть скористатися люди з обмеженими можливостями в межах Тернопільської громади. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську міську раду.

«Соціальне таксі» перевозить дітей та осіб з інвалідністю, осіб з тимчасовим порушенням здоров’я, громадян похилого віку, які пересуваються на візках, за допомогою милиць, палиць, ходунків. Людей довезуть до медичних закладів, установ соціальної сфери та для участі в культурно-масових заходах чи громадській діяльності.

Замовлення приймають за 3 дні до виїзду (в екстрених випадках – не менше, ніж за 1 годину до виїзду) таким чином:

За результатами опрацьованих заяв складається графік надання транспортної соціальної послуги «Соціальне таксі» на кожен день, де вказано прізвище, ім’я та по батькові отримувача послуги, час та адресу прибуття (відправлення) спецавтотранспорту, місце призначення, наявність супроводжуючої особи та відмітка про виконання наданої послуги, – зазначили у мерії.

Заявки на екстрені поїздки можуть виконувати при наявності вільного часу в графіку або при співпадінні маршруту екстреної поїздки із запланованим маршрутом та за наявності вільного місця для перевезення.

Замовлення виконують у робочі дні: понеділок – четвер, з 08:00 год по 17:15 год, у п’ятницю з 8:00 год по 16:00 год, згідно з розробленим графіком. Вихідні: субота, неділя, державні свята.

При одночасному виклику «Соціального таксі» декількома особами, перевагу мають ті люди, які повинні дістатись до медичних, лікувально-профілактичних, санаторно-оздоровчих та реабілітаційних закладів.

Нагадаємо, з 24 липня у Тернополі запрацювало ще одне «Соціальне таксі». Спеціальний автомобіль передали із міста-побратима Ерфтштадт (Німеччина). 

Більше: У Тернополі запрацює ще одне «Соціальне таксі»

Exit mobile version