“Домалювали” дітей для перетину кордону: судитимуть жителів Тернопільщини та Чернівеччини

Фото ілюстративне// Світлина з відкритих джерел

Ухилянтові “домалювали” свідоцтва про народження 2 дітей за 10,5 тис дол США. Організаторів “бізнесу” – жителів Тернопільщини й Чернівеччини – судитимуть за ч. 3 ст. 332, ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 358 КК України. Про це пише Файне місто з посиланням на пресслужбу Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, 2 чоловіків пообіцяли військовозобов’язаному батькові 1 дитини «виготовити» ще 2 свідоцтва про народження дітей. Таким чином він міг би безперешкодно виїхати з України як багатодітний батько. Свої послуги організатори оцінили у 10 500 доларів США. Ухилянт передав їм кошти й отримав обіцяні фальшиві свідоцтва через відділення «Нової пошти».

Однак, під час перевірки документів на контрольно–пропускному пункті «Порубне» прикордонники виявили підробку свідоцтв та затримали військовозобов’язаного. Він розповів правоохоронцям про чоловіків, які допомогли йому у перетині державного кордону України.

Станом на 9 серпня досудове розслідування завершене. Його здійснювали слідчі СУ ГУНП в Тернопільській області. Прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо двох чоловіків.

Довідково: КК України передбачає покарання за інкримінованими статтями – позбавлення волі від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Читайте також: Шахраї вкрали 100 000 гривень у жительки Тернополя

Exit mobile version