Вогонь знищив понад 5000 квадратних метрів землі на Тернопільщині за добу

Фото: мережа Інтернет

Минулої доби, 8 серпня, на Тернопільщині згоріли понад 5000 квадратних метрів землі. Рятувальники бʼють на сполох та закликають не палити суху траву. Про це пише Файне місто з посиланням на ГУ ДСНС області.

Зокрема, о 16:00 у с. Застав’є Великогаївської громади виникла пожежа сухої трави на відкритій території на площі орієнтовно 300 м кв. Пожежу ліквідовано відділенням чергової зміни частини спеціальної пожежної техніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління.

О 22:13 у с. Рожанівка Товстенської громади горіла суха трава на відкритій території на площі орієнтовно 0,5 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 15-ї державної пожежно-рятувальної частини та місцевої пожежної команди с. Товсте.

Люди, схаменіться! Тільки за одну добу знищено 5 300 м кв. землі. Вас не лякають штрафи та кримінальна відповідальність за самовільне спалювання сухої трави, листя та сміття, ви не хвилюєтесь про тварин, котрих вбиває вогонь. Але ж подумайте про наших незламних Захисників і Захисниць, котрі ціною власного життя проганяють ворога з Української землі, захищають кожен клаптик рідної землі. Не допомагайте ворогу! Бережіть свою землю!, — закликали рятувальники жителів Тернопільщини.

Причини виникнення пожеж та матеріальні збитки встановлюються.

Читайте також: Родину перевіз на Тернопільщину і пішов захищати Україну: на війні загинув військовий

Exit mobile version