Сотні вірян УПЦ мп прийшли хресною ходою до Почаївської лаври (Фото)

Фото: скриншот відео YouTube-каналу «Мир»

Паломники УПЦ з Волині та Рівненщини дійшли хресним ходом до Почаївської лаври. Про це пише Файне місто з посиланням на Спілку православних паломників.

3 серпня 2023 року сотні парафіян УПЦ завершили хресний хід у Свято-Успенську Почаївську лавру з міста Ратне Волинської області та Корця Рівненської області. Відео хрестоходців опублікував YouTube-канал «Мир».

Один зі священників УПЦ розповів, що частина вірян вирушила хресним ходом 27 липня з Волині, ще 12 прочан з Рівненщини почали свій хрестоносний шлях 31 липня. На опублікованих кадрах видно, що серед паломників є як діти, так і молоді та літні парафіяни.

У повідомленні йдеться, що після закінчення хресної ходи віряни помолилися на Почаївській горі за мир в Україні та українських воїнів.

У пресслужбі Рівненської єпархії зазначили, що хресний хід традиційно супроводжувала Корецька ікона Божої матері «Споручниця грішних».

Цьогоріч частину дороги хрестохідці проїхали на автомобілях, частину – пройшли пішки. Дорогою долучалися і місцеві жителі, – зазначили в єпархії.

Читайте також: Родину перевіз на Тернопільщину і пішов захищати Україну: на війні загинув військовий 

Exit mobile version