“Війна навчила мене цінувати кожну секунду життя”: історія бійця з Тернопільщини (Фото)

Владислав на псевдо “Сивий” – боєць 83 батальйону бригади з Тернопільщини. Його боротьба за волю України почалась ще з Революції Гідності на Майдані у Києві. Відчуття справедливості та патріотизму народилось ще тоді. Зараз він продовжує боротися із російськими загарбниками, пише Файне місто з посиланням на 105 окрему бригаду територіальної оборони ЗСУ

Коли почалось повномасштабне російське вторгнення ми з друзями записались в ТРО, спочатку думали будемо місто захищати, знаємо кожен його куточок, хоча були готові воювати у будь-якому куточку України, – поділився Владислав.
Фото: 105 окрема бригада територіальної оборони ЗСУ

З квітня “Сивий” із побратимами уже виконували бойові завдання на Харківщині в районі Барвінкового. Під нескінченними обстрілами та постійною небезпекою для життя воїни щоразу ставали дружнім та дуже організованим взводом.

Довіку буду вдячний Богу, що війна мені дала таких братів. Пишаюсь кожним з них, – розповів солдат.

З жовтня 2022 до квітня 2023 Владислав разом з іншими українськими військовими захищали Куп’янський напрямок.

Там була війна у всій своїй «красі». Було важко, здавалось, людина такого витримати не в змозі… Але ми витримали і вистояли. Зберегли позиції, – додав доброволець.
Фото: 105 окрема бригада територіальної оборони ЗСУ

Захисник зазначив, що відчувалась величезна підтримка з тилу: друзі, родичі, волонтери. Це надихало і додавало ще більшої сили.

Війна навчила мене цінувати кожну секунду життя, берегти кожну мить, говорити «люблю», часто обіймати рідних…
Морально мене рятували фото та відео моєї маленької внучки. Переглядав їх сотні разів… Це мене змушувало не здаватись, навіть, тоді, коли вже сил не було взагалі… Найскладнішими моментами у пеклі війни були моменти порятунку та евакуації поранених побратимів…, – сказав Владислав.

Боєць наголосив, що ворог сильний, але українці обов’язково здолають російських загарбників.

Він готувався до нападу десятиліттями, має багато високоточної зброї, літаки… Але в нас є те чого немає у нього: сильний духом народ, підтримка Європи та США, воля до перемоги. Ми здолаємо їх, однозначно. Тільки хочеться, щоб ціною майбутньої перемоги не були життя тих, хто міг би стати корисним в розвитку України, – переконаний Владислав.
Фото: 105 окрема бригада територіальної оборони ЗСУ

Нагадаємо, командир взводу механізованої роти 83 батальйону бригади територіальної оборони з Тернопільщини Богдан “Тризуб” поділився своєю історією. Він розповів, як брав участь у Революції Гідності та як зараз захищає Україну від російських загарбників. 

Більше: “Війна – це жах, смерть, бруд, холод, небезпека та надзусилля”: історія командира з Тернопільщини

Читайте також: Додому повернувся боєць з Тернопільщини (Фото) 

Exit mobile version